Εταιρείες γυαλιών ηλίου

Εταιρείες φακών επαφής

ΜΥΩΠΙΑ ΜΥΩΠΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μυωπία είναι η διαθλαστική εκείνη ανωμαλία, κατά την οποία μία παράλληλη δέσμη ακτινών εισερχόμενη στο μάτι δεν εστιάζεται στον αμφιβληστροειδή, αλλά μπροστά απ' αυτόν, με αποτέλεσμα το είδωλο ενός αντικειμένου να μην απεικονίζεται ευκρινώς επί του αμφιβληστροειδούς.

Αίτια

 • Η μυωπία μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο προσθοπίσθιο άξονα του οφθαλμού(αξονική μυωπία), σε μεγάλη διαθλαστική δύναμη του κερατοειδούς ή του φακού(διαθλαστική μυωπία) ή συνδυασμό των παραπάνω.
 • Η μυωπία τείνει να αυξηθεί κατά την περίοδο της ανάπτυξης και σταθεροποιείται μετά την ενηλικίωση. Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της.
 • Συνήθως εμφανίζεται κατά τη σχολική ηλικία, οπότε το άτομο παραπονιέται για θολή αντίληψη των αντικειμένων, ενώ συχνά κλείνει τα μάτια για να δει τα μακρινά αντικείμενα.

Αντιμετώπιση

Η διόρθωση της μυωπίας γίνεται με γυαλιά, με φακούς επαφής. Οι διορθωτικοί φακοί απλώς διορθώνουν λειτουργικά τη μυωπία και δεν επιδρούν στην εξέλιξή της. Κατά τη μικρή όμως ηλικία, η διόρθωση της μυωπίας με τα κατάλληλη γυαλιά έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της οπτικής οξύτητας, της φυσιολογικής διόφθαλμής όρασης και της κινητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο οφθαλμών.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΩΠΙΑ

1. Πως βλέπει ένας μύωπας;

Ένας μύωπας έχει καλή κοντινή όραση ενώ δεν έχει καλή μακρινή όραση. Αυτό οφείλεται στο ότι το οπτικό σύστημα του ματιού του έχει συνολική διοπτρική δύναμη μεγαλύτερη από την φυσιολογική. Για να διορθώσουμε την κατάσταση δίνουμε φακούς με αρνητική δύναμη ώστε να εξασθενίσουμε το οπτικό σύστημα του ματιού και να δώσουμε ευκρινή όραση στον μύωπα.

2. Πότε λέμε ότι έχω υψηλή μυωπία;

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις έχουν μέσο όρο κοντά στους 2.50 βαθμούς. Αυτή η δύναμη δεν θεωρείται υψηλή. Ένας μύωπας που δεν μπορεί να διασχίσει ένα δρόμο χωρίς τα γυαλιά του έχει υψηλή μυωπία δηλ. πάνω από 6.00 βαθμούς. Για να μην στεναχωριέστε παρέδωσα πέρσι γυαλιά με δύναμη 24.00 βαθμών μυωπίας.

3. Τα γυαλιά μου είναι άσχημα τι να κάνω;

Σήμερα τα γυαλιά έχουν γίνει μόδα. Οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές παρουσιάζουν συλλογή γυαλιών ηλίου αλλά και οράσεως. Εμείς έχουμε σχεδόν όλες τις συλλογές στη διάθεσή σας έτσι ώστε να φοράτε γυαλιά που σας δίνουν στυλ τονίζοντας το βλεμμα σας.

4. Ακουσα ότι υπάρχουν χοντρά και λεπτά κρύσταλλα ποια είναι καλύτερα;

Ναι υπάρχει ποικιλία φακών, ανάλογα με την κάθε περίπτωση προτείνουμε τα κατάλληλα . Δηλαδή σε μια υψηλή μυωπία πχ 7.00 βαθμών, το λεπτό κρύσταλλο θα δώσει καλύτερη όραση και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν όμως διαλέξουμε ένα λεπτό κρύσταλλο στην δύναμη των 2.00 βαθμών τότε θα έχουμε μια πολύ λεπτή και άθραυστη εφαρμογή. Η δουλεία του οπτικού είναι να προτείνει την καλύτερη λύση για την κάθε περίπτωση. Η ποικιλία των προτεινομένων φακών συνήθως είναι μεγαλύτερη από τριάντα επιλογές.

5. Μεχρι ποια ηλικία ανεβαίνει η μυωπία

Συνήθως η μυωπία εμφανίζεται στο δημοτικό και αυξάνει μέχρι τα 18 για τα αγόρια και μέχρι τα 20 για τα κορίτσια. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μυωπία εμφανίστηκε στα 25 και αυξανόταν διαρκώς. Αυτό που είναι λάθος είναι ότι μερικοί μύωπες πιστεύουν ότι αν θα φορούσαν τα γυαλιά τους η μυωπία τους θα ανέβει γρηγορότερα.

Η μυωπία θα ανέβει οπωσδήποτε με το ίδιο ρυθμό, απλά ταλαιπωρούνται στερώντας από τον εαυτό τους ευκρινείς παραστάσεις. Το αν θα φοράνε η όχι τα γυαλιά είναι σημαντικό για την πρεσβυωπία όπου τότε επηρεάζεται ο ρυθμός αύξησης.

Διαβάστηκε 11644 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ »

Οπτικά Ανδρεάδη

Στα καταστήματα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σκελετούς οράσεως, ηλίου, ακουστικά, είδη καθαρισμού κ.α.

Σε καλή συνεργασία με όλες τις μεγάλες και επώνυμες εταιρίες προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή και πάνω από όλα με το απαραίτητο service και τα ανταλλακτικά που θα προϋποθέσουν την άψογη πώληση.

Μπορείτε να αναζητήσετε σε εμάς ότι δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού, συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως σε ότι στυλ ψάχνετε, ακόμη και σε ιδιαίτερα και ασυνήθιστα για το ευρύ κοινό μοντέλα να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να σας καλύψουμε.

Δείτε τη μεγαλύτερη συλλογή σε γυαλιά ηλίου 

Επικοινωνία

 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ, τηλ. 2310 266412
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΥΜΠΑ, τηλ. 2310 909599
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, τηλ. 2310 734984
 • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΡΜΗ, τηλ. 2310 486340
 • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4, τηλ. 23510 23395
 • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 20,τηλ. 23510 35333
 • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9, τηλ. 23510 79279
 • ΠΙΕΡΙΑ - ΑΙΓΙΝΙΟ, τηλ. 23530 23680