Εταιρείες γυαλιών ηλίου

Εταιρείες φακών επαφής

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο οφθαλμός έχει τη δυνατότητα, με τη σύσπαση ενός μυός (ακτινωτός μυς), να αυξάνει τη διαθλαστική του δύναμη, αυξάνοντας την κυρτότητα του φακού, ώστε να εξασφαλίζεται κάθε φορά η ευκρινής εγγύς όραση. Η ικανότητα αυτή του οφθαλμού καλείται προσαρμογή.

Με την πάροδο της ηλικίας ο φακός του ανθρώπου σκληρύνεται προοδευτικά, με αποτέλεσμα να εμφανίζει μία δυσχέρεια στη μεταβολή του σχήματός του και κατ'επέκταση μείωση της ικανότητας προσαρμογής. Η προοδευτική μείωση της προσαρμογής ακολουθεί σταθερή πορεία σ'όλα τα άτομα, αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής, αλλά τα συμπτώματα αρχίζουν μετά την ηλικία των 40 ετών.

Κλινική Εικόνα

Το βασικό σύμπτωμα είναι η μειωμένη όραση για κοντά. Το άτομο κουράζεται μετά από σύντομο διάστημα κοντινής εργασίας και ανακουφίζεται όταν απομακρύνει το αντικείμενο που θέλει να δει.

Αντιμετώπιση

Η διόρθωση της πρεσβυωπίας επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων θετικών φακών.

 

 

 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

1. Σε ποια ηλικία εμφανίζεται η πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία είναι μια μορφή υπερμετρωπίας, δηλαδή καλή μακρινή αλλά όχι καλή κοντινή όραση. Στις γυναίκες εμφανίζεται πιο νωρίς, γύρω στα σαράντα κατά μέσο όρο, ενώ στους άντρες τρία χρόνια μετά πάλι κατά μέσο όρο. Όσο θα περνούν τα χρόνια η πρεσβυωπία θα αυξάνει διαρκώς μέχρι την ηλικία των πενηνταπέντε χρόνων οπότε και σταθεροποιείται. τότε αρχίζει η πρεσβυωπία να έχει ανάγκη βοήθειας και στην μακρινή όραση.

2. Δεν θέλω να φορέσω γυαλιά ,τι να κάνω;

Κάθε νέος πρεσβύωπας αισθάνεται έτσι, δεν είναι όμως τόσο τρομερό. Σύντομα θα δείτε τους συνήλικους σας να προσπαθούν να διαβάσουν, να εκνευρίζονται και να σας ζητάνε για λίγο τα γυαλιά σας, και τελικά θα το συνηθίσετε. Θυμηθείτε την πρώτη άσπρη τρίχα που βρήκατε στα μαλλιά σας … Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείτε τα γυαλιά κάποιου αλλού γιατί τα δικά σας μάτια δεν είναι ίδια με των άλλων.

3. Πηρα κάτι γυαλιά από ένα μικροπωλητή και βλέπω καλά υπάρχει πρόβλημα;

ΝΑΙ υπάρχει. Τα γυαλιά αυτά δεν έχουν περάσει από κανένα ποιοτικό έλεγχο είναι χαμηλής ποιότητας και αξίας φυσικά. Η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αύξηση της πρεσβυωπίας κλπ. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε την όραση σας. Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΔΕΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΤΕ ΕΛΤΑ κλπ παρέχουν δωρεάν εξέταση από οφθαλμίατρο (πολύ καλύτερο από τον μικροπωλητή) χωρίς λίστα αναμονής. Και όχι μόνο αυτό αλλά παρέχουν και κάθε δυο χρόνια χρήματα για αγορά σκελετού και κρυστάλλων από 50 έως και 150 για κάθε ένα ζευγάρι. Πχ . ένας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ νέος πρεσβύωπας θα πάρει 95 ΕΥΡΩ για το πρώτο ζεύγος ενώ ένας που χρειάζεται κοντινά και μακρινά γυαλιά θα πάρει 190 κάθε δυο χρόνια. Το ΙΚΑ μάλιστα πληρώνει στους ασφαλισμένους τα χρήματα την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ.

4. Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά ,γιατί είναι ακριβά;

Ένας πρεσβύωπας που χρειάζεται γυαλιά για κοντά και για μακριά μπορεί να έχει ευκρινή όραση κοντά (35εκατ.) και μακριά ( 6 μέτρα).Οι ενδιάμεσες αποστάσεις είναι ασαφείς. Τα πολυεστιακά γυαλιά δίνουν ευκρινή όραση και σε αυτές τις αποστάσεις γιατί έχουν πολλές εστίες. Η προσαρμογή μπορεί να κρατήσει και πέντε εβδομάδες. Μετα όμως η όραση θα είναι ευκρινής παντού ,δεν θα ξεχνάτε τα γυαλιά σας αφού δεν θα τα βγάζετε καθόλου. Το κόστος δεν είναι τρομερό αν σκεφτείτε ότι αγοράζετε μόνο ένα σκελετό αντί για δυο που χρειαζόσασταν πριν συν την βοήθεια που δίνει η ασφάλεια σας.
Διαβάστηκε 12632 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΥΩΠΙΑ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ »

Οπτικά Ανδρεάδη

Στα καταστήματα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σκελετούς οράσεως, ηλίου, ακουστικά, είδη καθαρισμού κ.α.

Σε καλή συνεργασία με όλες τις μεγάλες και επώνυμες εταιρίες προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή και πάνω από όλα με το απαραίτητο service και τα ανταλλακτικά που θα προϋποθέσουν την άψογη πώληση.

Μπορείτε να αναζητήσετε σε εμάς ότι δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού, συλλογές γυαλιών ηλίου και οράσεως σε ότι στυλ ψάχνετε, ακόμη και σε ιδιαίτερα και ασυνήθιστα για το ευρύ κοινό μοντέλα να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να σας καλύψουμε.

Δείτε τη μεγαλύτερη συλλογή σε γυαλιά ηλίου 

Επικοινωνία

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΟ, τηλ. 2310 266412
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΟΥΜΠΑ, τηλ. 2310 909599
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, τηλ. 2310 734984
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΡΜΗ, τηλ. 2310 486340
  • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4, τηλ. 23510 23395
  • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 20,τηλ. 23510 35333
  • ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9, τηλ. 23510 79279
  • ΠΙΕΡΙΑ - ΑΙΓΙΝΙΟ, τηλ. 23530 23680